PODZIMNÍ KRÉMOVÉ SPAGHETTI

PODZIMNÍ KRÉMOVÉ SPAGHETTI

 

Venku se prohání tak maximálně zdivočelé kočky a sem tam nějaké psisko. My ale zůstáváme doma, kde si vytvoříme podzimní idylku jako z filmu. Dřevité tóny vonných svíček se mísí s vůní, která se nese odněkud z kuchyně. Dneska se podává - tadá - pořádná dávka teplých krémových těstovin! Větší „comfort food“ už snad ani není. Navíc ty celozrnné mají slušnou dávku vlákniny, která nás pomůže zasytit na delší dobu.

A jak si takovou jednu mísu těstovin připravit? 

9 špagety (1)

Budeme potřebovat: 

  • 90 g celozrnných špaget
  • 2 lžíce kešu másla
  • ½ hrnku rajčatové pasaty
  • Stroužek česneku
  • Brokolice, cuketa (oblíbená zelenina)
  • Olivový olej
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • Sůl, pepř, oregano a bazalka (sušené, lze i čertsvé)

 

Těstoviny vaříme dle návodu v osolené vodě.

Mezitím si dáme na pánev kapku olivového oleje a opražíme na něm plátky česneku. Po minutě k česneku přidáme oblíbenou zeleninu a restujeme dalších 5 minut. Zatím co se nám dělá zelenina si v hrnku smícháme pasatu s kešu máslem, bylinkami a lahůdkovým droždím. Tu poté vlijeme na pánev k zelenině a necháme společně probublávat.

Na závěr k zeleninové směsi přidáme uvařené těstoviny, naservírujeme do misky, posypeme oblíbenými semínky a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení