PODZIMNÍ KRÉMOVÉ SPAGHETTI
Venku se prohání tak maximálně zdivočelé kočky a sem tam nějaké psisko. My ale zůstáváme doma, kde si vytvoříme podzimní idylku jako z filmu. Dřevité tóny vonných svíček se mísí s vůní, která se nese odněkud z kuchyně. Dneska se podává - tadá - pořádná dávka teplých krémových těstovin! Větší „comfort food“ už snad ani není. Navíc ty celozrnné mají slušnou dávku vlákniny, která nás pomůže zasytit na delší dobu.
A jak si takovou jednu mísu těstovin připravit?
Budeme potřebovat:
- 90 g celozrnných špaget
- 2 lžíce kešu másla
- ½ hrnku rajčatové pasaty
- Stroužek česneku
- Brokolice, cuketa (oblíbená zelenina)
- Olivový olej
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- Sůl, pepř, oregano a bazalka (sušené, lze i čertsvé)
Těstoviny vaříme dle návodu v osolené vodě.
Mezitím si dáme na pánev kapku olivového oleje a opražíme na něm plátky česneku. Po minutě k česneku přidáme oblíbenou zeleninu a restujeme dalších 5 minut. Zatím co se nám dělá zelenina si v hrnku smícháme pasatu s kešu máslem, bylinkami a lahůdkovým droždím. Tu poté vlijeme na pánev k zelenině a necháme společně probublávat.
Na závěr k zeleninové směsi přidáme uvařené těstoviny, naservírujeme do misky, posypeme oblíbenými semínky a můžeme podávat. Dobrou chuť!