PODZIMNÍ KRÉMOVÉ SPAGHETTI

PODZIMNÍ KRÉMOVÉ SPAGHETTI

 

Venku se prohání tak maximálně zdivočelé kočky a sem tam nějaké psisko. My ale zůstáváme doma, kde si vytvoříme podzimní idylku jako z filmu. Dřevité tóny vonných svíček se mísí s vůní, která se nese odněkud z kuchyně. Dneska se podává - tadá - pořádná dávka teplých krémových těstovin! Větší „comfort food“ už snad ani není. Navíc ty celozrnné mají slušnou dávku vlákniny, která nás pomůže zasytit na delší dobu.

A jak si takovou jednu mísu těstovin připravit? 

9 špagety (1)

Budeme potřebovat: 

  • 90 g celozrnných špaget
  • 2 lžíce kešu másla
  • ½ hrnku rajčatové pasaty
  • Stroužek česneku
  • Brokolice, cuketa (oblíbená zelenina)
  • Olivový olej
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • Sůl, pepř, oregano a bazalka (sušené, lze i čertsvé)

 

Těstoviny vaříme dle návodu v osolené vodě.

Mezitím si dáme na pánev kapku olivového oleje a opražíme na něm plátky česneku. Po minutě k česneku přidáme oblíbenou zeleninu a restujeme dalších 5 minut. Zatím co se nám dělá zelenina si v hrnku smícháme pasatu s kešu máslem, bylinkami a lahůdkovým droždím. Tu poté vlijeme na pánev k zelenině a necháme společně probublávat.

Na závěr k zeleninové směsi přidáme uvařené těstoviny, naservírujeme do misky, posypeme oblíbenými semínky a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Zpět do obchodu