PROTEINOVÝ VANILKOVÝ KRÉM

PROTEINOVÝ VANILKOVÝ KRÉM

Vanilka je aromatické koření pocházející z Mexika. Používali ho už Aztékové a Tolkové k povzbuzení srdce a k celkové vzpruze organismu. Tenhle poklad získáváme z listů orchideje Vanilla planifolia. Pravý vanilkový lusk obsahuje mimo vanilinu ještě přes 200 dalších aromatických látek. To je důvod, proč synteticky vyráběné vanilkové produkty nikdy nedosáhnou stejné kvality. 

Pěstování těchto orchidejí a proces získávání vanilky je hodně náročný, a tak není divu, že si vanilka drží druhé místo v žebříčku nejdražších koření na světě (první je šafrán). Ale o čem by ten život byl, kdybychom si občas nevyhodili z kopejtka? 

8 vanilkový chickpea-1

Budeme potřebovat: 

  • ½ plechovky cizrny
  • 2 mražené banány
  • 1 odměrka vanilkového proteinu
  • ½ vanilkového lusku
  • 3 lžíce mandlového mléka
  • Oblíbená granola

Cizrnu scedíme od slaného nálevu a pořádně propláchneme ve studené vodě. Přemístíme ji do mixéru, přidáme k ní protein, vanilkové aroma a pokrájené mražené banány a zalijeme kapkou mandlového mléka. Ingredience spolu pořádně promixujeme, aby se nám vytvořil hladký krém. Ten nakonec přemístíme do oblíbené kokosové misky, posypeme ořechovou granolou, chopíme se kokosové lžíce a můžeme podávat. Dobrou chuť! 

Zpět do obchodu