ROBI-BRAMBOROVÝ SALÁT S VEJCEM

ROBI-BRAMBOROVÝ SALÁT S VEJCEM

Znáš robi? Jedná se o veganskou alternativu masa, která se získává z pšeničné bílkoviny. V kuchyni se tahle nenápadná dobrota dá využít na spoustu způsobů. Skvěle se hodí například do gyros nebo asijské směsi s rýží. Dnes robi ale použijeme ve svěžím salátu doplněném o pečené brambory, krémové avokádo a ztracené vejce s pažitkou – zkrátka ideální lehký pokrm do teplých letních dnů.

7 robi salát s vejcem-3_1

Budeme potřebovat:

200 g brambor
80 g celeru
2 žampiony
Cibule, česnek
Robi plátek
Vejce
Ocet
Listový salát, okurka, celer
1 lžíce olivového oleje
40 g avokáda
Pažitka

Jako první si necháme rozehřát troubu.
Brambory s celerem si nakrájíme na kostky, umístíme na talíř a dáme na 3 minuty do mikrovlnky. Poté vše přesypeme na plech s pečícím papírem, přidáme nakrájenou cibuli, houby, plátky česneku a robi plátek, okořeníme solí, kurkumou a grilovacím kořením a necháme 15 minut péct na 200 stupňů.
Mezitím si připravíme salát z listového salátu, řapíkatého celeru a okurky, který promasírujeme s rozmačkaným avokádem, solí, pepřem, citrónovou šťávou a kapkou jablečného octa.
Těsně předtím, než se upeče zelenina v troubě, si připravíme vařené vejce. Do hrnce dáme vodu s kapkou octa, kterou přivedeme k varu. Jakmile voda vře, lžící v ní rozmícháme vír a vklepneme do něj vejce. Průběžně slabší vír stále udržujeme a vaříme přibližně 1-2 minuty, dokud se vejce nezatáhne.
Do oblíbené kokosové misky pak umístíme salát, pečenou zeleninu s robi masem, ztracené vejce a vše dozdobíme čerstvou pažitkou. Kokosovou vidličku do ruky a dobrou chuť!

Zpět do obchodu