ROBI-BRAMBOROVÝ SALÁT S VEJCEM

ROBI-BRAMBOROVÝ SALÁT S VEJCEM

Znáš robi? Jedná se o veganskou alternativu masa, která se získává z pšeničné bílkoviny. V kuchyni se tahle nenápadná dobrota dá využít na spoustu způsobů. Skvěle se hodí například do gyros nebo asijské směsi s rýží. Dnes robi ale použijeme ve svěžím salátu doplněném o pečené brambory, krémové avokádo a ztracené vejce s pažitkou – zkrátka ideální lehký pokrm do teplých letních dnů.

7 robi salát s vejcem-3_1

Budeme potřebovat:

200 g brambor
80 g celeru
2 žampiony
Cibule, česnek
Robi plátek
Vejce
Ocet
Listový salát, okurka, celer
1 lžíce olivového oleje
40 g avokáda
Pažitka

Jako první si necháme rozehřát troubu.
Brambory s celerem si nakrájíme na kostky, umístíme na talíř a dáme na 3 minuty do mikrovlnky. Poté vše přesypeme na plech s pečícím papírem, přidáme nakrájenou cibuli, houby, plátky česneku a robi plátek, okořeníme solí, kurkumou a grilovacím kořením a necháme 15 minut péct na 200 stupňů.
Mezitím si připravíme salát z listového salátu, řapíkatého celeru a okurky, který promasírujeme s rozmačkaným avokádem, solí, pepřem, citrónovou šťávou a kapkou jablečného octa.
Těsně předtím, než se upeče zelenina v troubě, si připravíme vařené vejce. Do hrnce dáme vodu s kapkou octa, kterou přivedeme k varu. Jakmile voda vře, lžící v ní rozmícháme vír a vklepneme do něj vejce. Průběžně slabší vír stále udržujeme a vaříme přibližně 1-2 minuty, dokud se vejce nezatáhne.
Do oblíbené kokosové misky pak umístíme salát, pečenou zeleninu s robi masem, ztracené vejce a vše dozdobíme čerstvou pažitkou. Kokosovou vidličku do ruky a dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení