ŽAMPIONOVO-ŠPENÁTOVÉ RISOTTO

ŽAMPIONOVO-ŠPENÁTOVÉ RISOTTO

Risotto aneb tradiční italské jídlo, jehož charakteristickým znakem je typ kulatozrnné rýže a velmi krémová konzistence. A právě kombinace žampiónů, česneku a špenátu je jedna z těch nejpopulárnějších. 

Původní recepturu jsme v tomto receptu sice nedodrželi, ale přesto vznikl neodolatelně krémový pokrm s výraznou chutí, která uspokojí nejen žaludek, ale i chuťové buňky. Přesvědč se sám/a! 

7 Risotto

Budeme potřebovat: 

  • 1 hrnek kulatozrnné rýže na rizoto
  • 2 hrnky zeleninového vývaru (osolený)
  • 1 hrnek žampiónů
  • 1 hrnek špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • Tofu
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř

Do hluboké pánve si dáme rozehřát kapku oleje a zprudka na něm opečeme nakrájené plátky česneku se žampiony a tofu. Po 4 minutách, kdy máme směs opečenou do zlatova, přidáme na pánev orestovat rýži, kterou po chvilce zalijeme vývarem tak, aby byla rýže ponořená. Rizoto za občasného míchání vaříme 15 minut a průběžně doléváme vývarem, aby bylo stále dostatečně ponořené. Na závěr rizoto zakápneme sójovou omáčkou, dle chuti osolíme či opepříme. Před posledním zamícháním zasypeme lahůdkovým droždím a přidáme čerstvý špenát, který nám během chvilky zmenší objem. 

Hotové rizoto přemístíme do oblíbené kokosové misky, chopíme se kokosového příboru a můžeme podávat. Dobrou chuť! 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení