ZELENINOVÉ TAGLIATELLE

ZELENINOVÉ TAGLIATELLE 

Itálie je země těstovin. Fetuccine, penne, spaghetti a nebo tagliatelle – ty všechny z Itálie pochází. Italové prostě vědí, co je dobré. 

V dnešním receptu budou právě v hlavní roli tagliatelle. K nim si připravíme rajčatovou směs s bazalkou a tofu, která je díky použité zelenině různorodá ve své struktuře i chutích. Skvěle se hodí na lehký, rychlý oběd nebo třeba romantickou večeři s dobrým vínem. Tak či onak, ve výsledku je to stále výborné jídlo, které stojí za to zkusit. 

10 Tagliatelle (1)

Budeme potřebovat: 

  • Hrnek čerstvých tagliatelle těstovin
  • ½ hrnku rajčatové passaty
  • Řapíkatý celer
  • Mrkev
  • Cuketa
  • Červená cibule
  • Česnek
  • ½ bloku tofu
  • Olivový olej, olivy
  • Bazalka, sůl, pepř, sušený česnek

Těstoviny dáme do hrnce s vařící vodou a vaříme dle návodu cca 6 až 10 minut. 

Mezitím si na pánev dáme rozehřát olivový olej. Jako první na něm orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky, a když začíná zlátnout, přidáme k ní veškerou zbylou pokrájenou zeleninu a tofu. Po 5 minutách, kdy máme směs opečenou, ji zalijeme rajčatovou pasatou a necháme probublat. Směs dochutíme sušenou bazalkou, solí a pepřem. 

Na závěr to směsi přidáme tagliatelle a společně promícháme. Hotový pokrm umístíme do oblíbené kokosové misky, chopíme se kokosové vidličky a můžeme jíst. Dobrou chuť! 

Zpět do obchodu