ZELENINOVÉ TAGLIATELLE

ZELENINOVÉ TAGLIATELLE 

Itálie je země těstovin. Fetuccine, penne, spaghetti a nebo tagliatelle – ty všechny z Itálie pochází. Italové prostě vědí, co je dobré. 

V dnešním receptu budou právě v hlavní roli tagliatelle. K nim si připravíme rajčatovou směs s bazalkou a tofu, která je díky použité zelenině různorodá ve své struktuře i chutích. Skvěle se hodí na lehký, rychlý oběd nebo třeba romantickou večeři s dobrým vínem. Tak či onak, ve výsledku je to stále výborné jídlo, které stojí za to zkusit. 

10 Tagliatelle (1)

Budeme potřebovat: 

  • Hrnek čerstvých tagliatelle těstovin
  • ½ hrnku rajčatové passaty
  • Řapíkatý celer
  • Mrkev
  • Cuketa
  • Červená cibule
  • Česnek
  • ½ bloku tofu
  • Olivový olej, olivy
  • Bazalka, sůl, pepř, sušený česnek

Těstoviny dáme do hrnce s vařící vodou a vaříme dle návodu cca 6 až 10 minut. 

Mezitím si na pánev dáme rozehřát olivový olej. Jako první na něm orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky, a když začíná zlátnout, přidáme k ní veškerou zbylou pokrájenou zeleninu a tofu. Po 5 minutách, kdy máme směs opečenou, ji zalijeme rajčatovou pasatou a necháme probublat. Směs dochutíme sušenou bazalkou, solí a pepřem. 

Na závěr to směsi přidáme tagliatelle a společně promícháme. Hotový pokrm umístíme do oblíbené kokosové misky, chopíme se kokosové vidličky a můžeme jíst. Dobrou chuť! 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení