ZELNÝ SALÁT S ČERNÝM SEZAMEM

ZELNÝ SALÁT S ČERNÝM SEZAMEM

Zdravá strava nemusí být drahou záležitostí, která by vyžadovala nejmodernější „superfoods“ nebo jiné produkty. Naše peněženka je zas o něco lehčí a představa, jak úžasné účinky po těchto potravinách nastanou, zůstane někdy opravdu jen představou. Přitom někdy se stačí porozhlédnout jen kolem nás a zjistíme, kolik takových superpotravin je naše matička Země nabízí na každém rohu – a jednou z těchto potravin je třeba bílé zelí. Právě to je zrovna u nás v ČR naprosto lokální potravinou a jeho obsah vitamínů, minerálů a antioxidačních látek předběhne kdejaké komerční produkty. 

Navíc se dá v kuchyni využít na mnoho způsobů a nemusíme ho konzumovat jen ke kachně a knedlíkům. Například v tomto salátu je křehké, křupavé a plné chutí a zkrátka něčím, na čem si určitě pochutnáte. Zkuste sami! 

2 Zelný salát

Budeme potřebovat:

  • 1/4 hlávky bílého zelí
  • 1 mrkev
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce vinného octa
  • 4 lžíce dýňového oleje
  • Pepř
  • Černý sezam

Nejdřív si nakrájíme zelí na tenké proužky a nastrouháme mrkev. Zeleninu vložíme do mísy, posypeme solí, pořádně smícháme a necháme pár minut odstát. Poté do mísy přidáme zbytek ingrediencí (dýňový olej, vinný ocet, cukr a pepř) a ideálně rukama vše ještě jednou pořádně promačkáme. Díky tomuto procesu zelí zkřehne a bude krásně křupavé. 

Takto hotový salát můžeme nechat odležet v lednici nebo rovnou servírovat do kokosové misky. Salát posypeme oblíbenými semínky, chopíme se kokosové vidličky a můžeme jíst. Dobrou chuť! 

 

Výhodou je, že vydrží dlouho v lednici ????

Zpět do obchodu