ZMRZLINA MOCHA BERRY

ZMRZLINA MOCHA BERRY
Pokud máte chuť na něco svěžího, sladkého a studeného, můžete místo po klasické zmrzlině sáhnout
po domácí. Máte svobodu v tom, co si do ní dáte a navíc její příprava zabere vždy jen chviličku –
pokud by totiž trvala déle, logicky by roztála! Stačí jen rozmixovat mražené ovoce, dochutit dle libosti
a tadá, výživné jídlo je na světě!
Dnes jsem si pro vás připravila recept, ve kterém lesní ovoce přinese mírnou kyselost a banány
sladkost. Chuť kakaa a mocha proteinu pak ještě podtrhnou křupavé kakaové boby.

khk-21 (1)

Budeme potřebovat:
1 mražený banán
• ½ hrnku mraženého lesního ovoce
• 1 lžíce kakaa
• 1 lžíce mocha (kávového) proteinu – můžete nahradit espresso shotem
• 1 lžíce kakaových bobů
• cca 5 lžic rostlinného mléka
Na ozdobu: kakaové boby, čerstvé ovoce

Nejprve necháme veškeré mražené ovoce povolit 5 minut v pokojové teplotě. Poté je přemístíme
spolu s dalšími ingrediencemi do mixéru a mixujeme do hladké konzistence. Množství tekutiny se
bude odvíjet od výkonosti vašeho mixéru, ale doporučuji přidávat vždy po troškách, aby výsledná
konzistence byla pevnější.
Mezitím si kokosovou misku vytřeme vlhkou studenou žínkou, aby se zvládla teplotně aklimatizovat –
předejme tím jejímu prasknutí. Poté už jen zmrzlinu do misky přemístíme, posypeme kakaovými boby
a ovocem a vychutnáme s kokosovou miskou v ruce. Dobrou chuť!